Marhahúsos kuszkusz

Marhahúsos kuszkusz

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 50 dkg marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zellergumó
  • 20 dkg burgonya
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg paprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 1 dl olívaolaj
  • erőspaprika ízlés szerint
  • 1 csipet római kömény
  • 30 dkg kuszkusz
  • 2 dl paradicsomlé

Elkészítés:

A húst nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát, a fokhagymát finomra, a többi zöldséget nagyobb darabokra vágjuk.

Az olajban megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk.

Sózzuk, ízlés szerint erős paprikával ízesítjük, belekeverjük a fokhagymát és a római köményt.

Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a húst. A kuszkuszt szitába tesszük, azt ráhelyezzük a húsos lábas tetejére, és lefedjük. Pároljuk 1 órán át.

Amikor a hús elkezd puhulni, beletesszük a zöldségeket, és beleöntjük a paradicsomlevet.

Amikor megpuhult a hús, levesszük a tetejéről a kuszkuszt, átkeverjük kevés sóval és olívaolajjal.

Neked ajánljuk