Marhahúsos-kecskesajtos padlizsánhajó

Marhahúsos-kecskesajtos padlizsánhajó

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 40 dkg darált marhahús
  • 15 dkg kecskesajt
  • néhány levél bazsalikom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Előre beáztatom a római tálat.

A padlizsánt felezem, jól kivájom a közepét, amit össze is kockázok, a sajtot áttöröm villával.

Összekeverem a padlizsán kockákat és a sajtot a darált hússal, az összezúzott fokhagymával, a pirospaprikával, kevés sóval, sok borssal, végül vágott bazsalikommal ízesítem.

Olajjal vékonyan kenek egy tálat, ráteszem a húsos maszával megtöltött padlizsánokat, végül lefedem.

Hideg sütőbe tolva sütöm 1 órát, 200 fokon. Ezután a tetejét levéve reszelt sajtot szórok rá és néhány percre visszatolom a sütőbe.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Neked ajánljuk