Marhahúsos dhal

Marhahúsos dhal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1/4 csésze sárgaborsó
  • 1/4 csésze vörös lencse
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 db kisebb piros paprika, apróra vágva
  • 2 evőkanál curry paszta
  • 4 csészényi bolognai szósz (http://www.recepttar.hu/recept/bolognai-szosz-14299)
  • fél citrom leve
  • 1/2 csésze apróra vágott friss koriander- vagy petrezselyemzöld
  • A tálaláshoz:
  • natúr joghurt
  • pirított kenyér
  • 1/4 csésze sárgaborsó
  • 1/4 csésze vörös lencse
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db piros paprika
  • 2 evőkanál curry paszta
  • 4 csészényi bolognai szósz
  • fél citrom leve
  • 1/2 csésze koriander- vagy petrezselyemzöld
  • natúr joghurt
  • pirított kenyér

Elkészítés:

A sárgaborsót és a lencsét előző este (vagy főzés előtt 3-4 órával) beáztatjuk.

A sárgaborsót forrásban lévő enyhén sós vízbe tesszük, és 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a lencsét és további 15 percig forraljuk – vagy amíg mindkettő meg nem puhul.

Egy nagy serpenyőben az olajat közepes lángon felmelegítjük, majd megpirítjuk rajta a hagymát és a paprikát. Hozzáadjuk a currry pasztát, és egy percig kevergetve együtt főzzük.

Beletesszük a bolognai szószt, a citrom levét, a lecsöpögtetett borsót és lencsét. 8-10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, majd a marha dhalt pirított kenyérrel joghurttal és petrezselyemmel tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti