Marhahúsleves velőscsonttal

Marhahúsleves velőscsonttal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 7-8 személyre:

  • 1,2 kg marhahús
  • 1 darab velőscsont
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg vegyes leveszöldség
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 2-3 szál zellerzöld
  • 1 evőkanál egész feketebors
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • kb. fél mokkáskanál cukor
  • 25 dkg száraz levestészta (cérnametélt)

Elkészítés:

Elkészítés: A megmosott húst és csontot egy 7-8 literes fazékba tesszük. Felengedjük kb. 2,5 liter vízzel, lassan felforraljuk, a keletkezett habot szűrővel eltávolítjuk. Hozzáadjuk a sót, az egész borsot, a zeller- és karalábédarabot, majd főzzük kb. 1 órát. Ezután hozzáadjuk az összes további zöldséget, és puhulásig főzzük kis lángon. Főzés közben utánsózzuk. Őrölt fekete borssal, szerecsendióval ízesítjük, a főzés vége felé pici cukrot adunk hozzá.

Amikor jónak találjuk, a zeller- és karalábédarabot, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a káposztát, a vöröshagymát és a petrezselymet kivesszük belőle. A levest hagyjuk pihenni tálalásig.

Közben sós, olajos vízben kifőzzük a levestésztát. Leszűrjük.

A húst fogyaszthatjuk a levesben, vagy külön reszelt ecetes tormával, mustárral.

Neked ajánljuk