Marha-paprika kebab

Marha-paprika kebab

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze szójaszósz
  • 2 evőkanál narancslé
  • 2 teáskanál méz
  • 1 teáskanál összezúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál friss, reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál öt fűszer por
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 2 nagy szelet marha bélszín, kockákra vágva
  • 2 db piros vagy sárga kaliforniai paprika, mag nélkül, 1 cm-es darabokra vágva
  • olívaolaj spray (vagy olívaolaj)
  • 1 teáskanál szezámmag, pirítva

A tálaláshoz:

  • roston sült cukkíni vagy ízlés szerinti saláta

Elkészítés:

Az első hét összetevőt egy tálban habverővel összekeverjük. Beleforgatjuk a marhahúst, és állni hagyjuk 20 percig. Ezután kivesszük a húst és félretesszük a pácot (egy-két napig a hűtőben eláll).

8 darab, előzőleg vízbe áztatott közepes hurkapálcikára 8 cm hosszan vegyesen felszúrjuk a húst és a paprikát.

Egy grill serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, majd befújjuk olívaolaj sprayvel (vagy kikenjük olívaolajjal). Beletesszük a kebab nyársakat és oldalanként 3 perc alatt megsütjük, majd meghintjük szezámmaggal.

Roston sült cukkinivel vagy ízlés szerinti salátával tálaljuk.

Neked ajánljuk