Marcipántekercs

Marcipántekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fiola mandula aroma
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 evőkanál rizstej
  • 50 dkg darált rizslisztes keksz
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg Liga margarin
  • 1 darab rumaroma
  • 1 fiola mandula aroma
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 evőkanál rizstej
  • 50 dkg darált rizslisztes keksz
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg Liga margarin
  • 1 darab rumaroma

Elkészítés:

A margarint, a porcukrot és a tejet összemorzsoljuk a keksszel. A tésztát kétfelé vesszük, az egyik felébe beletesszük a rumaromát és a kakaóport, a másik felébe a mandulaaromát, és 2 alufólia között kisodorjuk (így nem ragad és vékonyra nyújtható) először a barna tésztát, majd a zöldet.

A barna tésztára ráhelyezzük a zöldet, jól lenyomkodjuk és feltekerjük. Kevés kókusszal megszórjuk és belehempergetjük.

Hűtőbe tesszük kb. 2 órára, majd felszeleteljük.

(Jól tűri a fagyasztást! Nálam oda került, és kb. 1 órával azelőtt vettem ki a fagyasztóból, mint ahogy fel akartam szeletelni.)

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!