Marcipános szaloncukor házilag

Marcipános szaloncukor házilag

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg hántolt mandula
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kupica rum
  • 20 dkg étcsokoládé
  • kandírozott narancshéj

Elkészítés:

A mandulát porrá őröljük, majd hozzákeverjük a porcukrot. Egy kupica rumot adunk hozzá, és éppen csak annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Nagyon keveset kell hozzáadni, és lassan kell adagolni!

Miközben kézzel keverjük, hozzáadjuk a felaprított kandírozott narancshéjat.

Kézzel megformázzuk, majd egy sütőpapírra lazán egymás mellé tesszük a kis cukor halmokat.

Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, és villa segítségével egyenként megmártjuk benne a cukrokat. Visszatesszük a sütőpapírra, és megvárjuk, amíg megszárad. Van, aki hűtőbe teszi, de én nem szoktam, mert úgy megfehéredik a csokoládé.

Amikor megdermedt, szép csomagolópapírba csomagoljuk őket.

Méhn Nikolett receptje

Neked ajánljuk