Marcipános süti

Marcipános süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A sárga tésztához:

  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2 felvert tojás
  • 11 dkg liszt
  • 11 dkg kristálycukor
  • fél narancs leve és reszelt héja
  • 1 ek. vaníliaaroma

A barna tésztához:

  • 9 dkg liszt
  • 3 ek. tej
  • 2 felvert tojás
  • 11 dkg kristálycukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 ek. vaníliaaroma

A tészták összeragasztásához:

  • 20 dkg csokikrém

A tészta befedéséhez:

  • 25 dkg marcipán
  • 1 ek. porcukor

Elkészítés:

A tésztákat külön-külön összedolgozom, és sütőpapírral kibélelt, hosszúkás tortaformába öntöm. 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütöm.

Ha kész, hosszában kettévágom a sárga és a barna tésztát is. 3 oldalát megkenem csokikrémmel, és az ellentétes színű tésztákat egymásra helyezem.

A marcipántömböt megszórom a porcukorral, és téglalap alakúra nyújtom, akkorára, hogy a tésztát majd befedje. A csokikrémmel megkent tésztát ráborítom a marcipánra, majd a negyedik oldalát is bekenem csokikrémmel, és végül teljesen befedem a marcipánnal.

Hűtőbe teszem, rövid időn belül pedig felszeletelem.

Neked ajánljuk