Marcipános sütemény

Marcipános sütemény

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

40 darabhoz:

  • 15 dkg rétesliszt
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál víz
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 5 dkg piros színű sűrű lekvár
  • 5 dkg sárga színű sűrű lekvár

A borításhoz:

  • 20 dkg marcipánmassza
  • kevés porcukor
  • 20 szem blansírozott mandula félbevágva

Elkészítés:

A lisztet, a keményítőt, a cukrot és a csipetnyi sót tálba szórom, hozzáadom a reszelt kemény vajat. Az összetevőket elmorzsolom, majd hozzáadom a vízzel elkevert tojássárgáját, a vanília kivonatot. Lapos gombóccá formálom a tésztát, 1 órát pihentetem a hűtőszekrényben.

Közben a marcipánmasszából porcukorral vékonyan meghintett, fóliával borított munkalapon 3 mm vékony lapot nyújtok, hideg helyre teszem.

A pihentetett tésztát 0,5 cm vastagságúra nyújtom, 3,5 cm-es csillag-, valamint szívformával kiszúrom. A leesett tésztát újra összegyúrom, újabb adagot szaggatok belőle. 175 fokra előmelegített sütőbe tolom a sütőpapírral borított tepsire, egymástól kb. 1 cm távolsága helyezett tésztákat. 12-15 perc alatt világosra sütöm.

Közben a marcipánlapból a sütemények számával és formájával megegyező darabokat szaggatok.

A rácsra helyezett, néhány perc alatt kihűlt csillagokat kb. 1/2 teáskanálnyi piros, a szíveket ugyanennyi sárga színű lekvárral kenem meg. Mindegyikre 1-1 marcipánlapot helyezek.

Neked ajánljuk