Marcipános narancsos hókifli

Marcipános narancsos hókifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg marcipán reszelve
  • 6 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 narancs (jól megmosva) reszelt héja
  • a díszítéshez:
  • csokoládé
  • dekorcukor
  • a szóráshoz:
  • vaníliás porcukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg marcipán reszelve
  • 6 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 csipet
  • 1 db narancs reszelt héja
  • csokoládé
  • dekorcukor
  • vaníliás porcukor

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a lisztet, elkeverjük a sóval, porcukorral. A vajat kisebb hasábokra vágjuk és a reszelt narancshéjjal a fentiekkel összegyúrjuk. 1 órát hidegen pihentetjük.

Ezután enyhén lisztezett munkalapra tesszük, 4 darabra vágjuk. Kézzel egyenként hosszú rúddá sodorjuk (mint anno a gyurmát), majd 7 cm körüli darabokat vágunk belőle, és kifli formára hajlítjuk.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. (2 tepsi telt meg, 55 db kifli sült ki.)

170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A teteje még puha ekkor, de készre sült. Még forrón a tepsin vaníliás porcukrot szitálunk rá.

A kiflik felének a végeit olvasztott csokoládéba mártjuk és narancsos dekorációs cukorral szórjuk meg. Amikor teljesen kihűltek, akkor tesszük csak tálcára őket.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!