Marcipános linzer

Marcipános linzer

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

a töltéshez:

  • 25 dkg baracklekvár
  • marcipán

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, 1 órára hűtőbe tesszük.

Ezután 2 mm-esre kinyújtjuk, majd kiszúrjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 6- 7 perc alatt világosra sütjük.

A marcipánt porcukorral hintett deszkán 2 mm-esre nyújtjuk, ugyanakkora szaggatóval kiszúrjuk, mint a linzer karikákat. Összeállítás: Egy linzert vékonyan megkenünk lekvárral, erre teszünk egy marcipán karikát. Ezt is megkenjük lekvárral, majd rátesszük a linzer karikát.

Ízlés szerint belemártjuk olvasztott csokoládéba.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk