Marcipános linzer

Marcipános linzer
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • a töltéshez:
  • 25 dkg baracklekvár
  • marcipán
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg baracklekvár
  • marcipán

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, 1 órára hűtőbe tesszük.

Ezután 2 mm-esre kinyújtjuk, majd kiszúrjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 6- 7 perc alatt világosra sütjük.

A marcipánt porcukorral hintett deszkán 2 mm-esre nyújtjuk, ugyanakkora szaggatóval kiszúrjuk, mint a linzer karikákat.
Összeállítás: Egy linzert vékonyan megkenünk lekvárral, erre teszünk egy marcipán karikát. Ezt is megkenjük lekvárral, majd rátesszük a linzer karikát.

Ízlés szerint belemártjuk olvasztott csokoládéba.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti