Marcipános keksztekercs

Marcipános keksztekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • egy tekercshez:
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál holland kakaó
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál rum
  • 1 dl lefőzött feketekávé tej (amennyit majd felvesz)
  • 40 dkg marcipán (2 csomag)
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál holland kakaó
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál rum
  • 1 dl lefőzött feketekávé tej (amennyit majd felvesz)
  • 40 dkg marcipán

Elkészítés:

A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a kakaóval, majd hozzáadjuk a puha vajat, a rumot, a lefőzött, hideg feketekávét, majd elkezdjük összegyúrni. Gyúrás közben, apránként hozzáadunk annyi hideg tejet, hogy egy könnyen nyújtható masszát kapjunk. (A tejet csakis apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza!)

Ezután enyhén lisztezett sütőpapíron kb. fél centi vastagra nyújtjuk ki.

A marcipánt összegyúrjuk, majd szintén enyhén lisztezett sütőpapíron akkorára nyújtjuk, mint a kekszes lap. Ezután a marcipánt ráhelyezzük a kekszes lapra, majd a papír segítségével feltekerjük. (Én egyszerűen ráfordítottam a marcipánt, majd óvatosan lehúztam róla a papírt.)

Ezután tálcára helyezzük a tekercset, majd pár órára a hűtőbe tesszük, úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!