Marcipános csokis kocka

Marcipános csokis kocka

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 tojás

8 dkg cukor

4,5 dkg liszt

3 dkg darált dió (vagy mandula)

2 evőkanál kakaó

fél csomag sütőpor

*

a párizsi krémhez:

2 dl tejszín

20 dkg cukor

20 dkg vaj (vagy margarin)

5 dkg kakaó

kb. 20-25 dkg marcipán

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét a cukor 3/4 részével kemény habbá verjük. A többi cukorral a tojások sárgáját habosra keverjük, majd a fehérje habhoz adjuk. A száraz anyagokat is beleszitáljuk, és óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, elkeverjük.

Egy nagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és 180 °C fokon kb. 14-15 perc alatt megsütjük.

A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk.

Elkészítjük a krémet: a tejszínt a cukorral felfőzzük, amikor jó sűrű a tűzről levesszük, beledobjuk a vajat, hozzádjuk a kakaót és simára keverjük. (Én még beledobtam 5-8 dkg étcsokit, és kis rumot is adtam hozzá). A krémet kihűtjük. (A legjobb előző nap készíteni, másnap pedig jól kihabosítjuk.)

Az egyik lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a másik lapot, amit megkenünk a maradék krém felével, ráfektetjük a kép papír között kinyújtott marcipánt, rákenjük a maradék krémet, majd a harmadik lap következik. Kicsit lenyomtatjuk, pihenni tesszük hűvös helyre.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk