Marcipános csodacsillag

Marcipános csodacsillag

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 32 dkg liszt
  • 22 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 ek. rum
  • 8 dkg finomra darált mandula
  • 5 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 mandula ízű sütőaroma

A töltelékhez:

  • 20 dkg marcipánmassza
  • 10 dkg savanykás lekvár
  • 1 narancs

A tetejére:

  • 2 tojásfehérje
  • porcukor
  • 1 kk. citromlé
  • kandírozott narancshéj

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órán át hűvös helyen pihentetjük.

Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk 2 mm vastagra, és kiszúrunk belőle csillagokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 5-6 perc alatt megsütjük.

A marcipánmasszát a narancs lereszelt héjával és kevés narancslével ízesítsük, majd jól összegyúrjuk. Porcukorral meghintett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagra, és a csillagkiszúróval éppen fele annyi csillagot készítünk belőle, mint ahány tésztacsillag van.

Egy tésztacsillagra egy kis lekvárt kenünk, ráhelyezünk egy marcipáncsillagot, erre megint egy pici lekvárt és egy tésztacsillagot teszünk.

A tojások fehérjéjét a citromlével és a porcukorral sűrű masszává keverjük, majd a csillagok tetejére kenjük. Apróra vágott, cukrozott narancshéjat szórunk rá, és hagyjuk szikkadni.

Neked ajánljuk