Marcipános-barackkrémes torta

Marcipános-barackkrémes torta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 4 tojásos kerek piskótalap
  • a marcipánkrémhez:
  • 10 dkg marcipán
  • 2 dl tejszín
  • a barackkrémhez:
  • 50 dkg sárgabarack
  • 5 lap zselatin
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl tejszín
  • a díszítéshez:
  • tejszínhab, pirított szeletelt mandula
  • 4 tojásos kerek piskótalap
  • 10 dkg marcipán
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg sárgabarack
  • 5 lap zselatin
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl tejszín
  • tejszínhab
  • pirított mandula

Elkészítés:

A marcipánkrémhez a marcipánt lereszeljük, és 1 dl tejszínben, folyamatos kevergetés mellett, kis lángon felolvasztjuk. Amikor kész, levesszük, hagyjuk kihűlni. A maradék 1 dl tejszínt kemény habbá verjük, a kihűlt krémbe forgatjuk, és a hűtőbe tesszük.

A barackkrémhez a barackot megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felaprítjuk, 2-3 evőkanál vízzel péppé főzzük. A lapzselatint kevés hideg vízbe áztatjuk, amikor megázott kinyomkodjuk, és a barackpürében felolvasztjuk. Levesszük, félretesszük. Elkeverjük a cukorral, hagyjuk kihűlni. Végül kemény habbá verjük a tejszínt, a barackos masszába forgatjuk, pihentetjük 5 percig, amíg a krém kocsonyásodni kezd.

A piskótát vízszintesen két lapra vágjuk, megkenjük a barackos krémmel, majd rátesszük a másik lapot, kicsit rányomkodjuk. Erre kenjük a marcipánkrémet. A tetejére pirított mandulaforgácsot szórunk, és tejszínhabbal díszítjük. Szeletelve tálaljuk.