Marcipánkrémes-almás pite

Marcipánkrémes-almás pite

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg finomliszt
  • 18 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 2 tk. főzőtejszín

A töltelékhez:

  • 75 dkg alma
  • 15 dkg nyers marcipánmassza
  • 10 dkg cukor

A dekorációhoz:

  • kevés színes cukormáz

Elkészítés:

Az átszitált liszthez hozzákeverem a cukrot és a sót, majd hozzáreszelem durván a hideg vajat, és mindent összemorzsolok.

Habosra keverem a tojást a tejszínnel, hozzáöntöm a masszához, és alaposan összedolgozom. Kicsit kézzel ellapogatom, két fólialap közé teszem, majd berakom fél órára a hűtőbe.

Közben a töltelékhet nyolcadolom a hámozott almákat, és felteszem párolni a cukorral. Kb. 6-8 perc múlva már puha lesz, félre húzom a tűzről, hozzáadom a felkockázott marcipánt, végül egy botmixerrel krémesre keverem.

Ketté osztom a tésztát, az egyiket kinyújtom 3 mm vastagra, kibélelek vele egy sütőpapíros tepsit. Rákanalazom a már hideg tölteléket, majd rányújtom a maradék tésztát. Villával megszurkálom, 38 perc alatt, 175 fokra előmelegített sütőben világosra sütöm.

MEgvárom, amíg kihűl a sütőben, cukormázzal díszítem, hidegen tálalom.

Hasonló receptek