Marcipánkenyér

Marcipánkenyér

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg marcipánmassza
  • 8 dkg őrölt mandula
  • 7 dkg porcukor
  • 5 dkg süteményliszt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál rum
  • 1 evőkanál jégcukor

Elkészítés:

A porcukrot és a lisztet mély tálba szitáljuk, a marcipánmasszát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Az őrölt mandulát összemorzsoljuk vele, valamint hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és a rumot.

Az egészet tésztává gyúrjuk. Hengereket formálunk belőle, majd fóliába csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A pihentetett tésztahengerből kis szeleteket vágunk, amelyeket kenyérré formálunk.

A sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kenyérkéket, majd mindegyik tetejébe éles késsel vágásokat ejtünk. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, jégcukorral megszórjuk. 15-18 perc alatt, 180 fokon világosra sütjük. Rácson hűlni hagyjuk.

Hasonló receptek