Maradék tojásfehérjéből fahéjas diós szilvás pite (laktózmentes)

Maradék tojásfehérjéből fahéjas diós szilvás pite (laktózmentes)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 dkg vaj (laktózmentes)
  • 1 dl tej (laktózmentes)
  • 13 dkg cukor
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • 3 tojásfehérje
  • 1 db sütőpor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 20 dkg búzaliszt
  • csipet só
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg darált dió
  • 40 dkg szilva
  • 2 teáskanál barna cukor
  • a szóráshoz:
  • fahéj
  • 5 dkg vaj (laktózmentes)
  • 1 dl tej (laktózmentes)
  • 13 dkg cukor
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 db tojás
  • csipet
  • 3 tojásfehérje
  • 1 db sütőpor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 20 dkg búzaliszt
  • csipet
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg darált dió
  • 40 dkg szilva
  • 2 teáskanál barna cukor
  • fahéj

Elkészítés:

A vajat a barna cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a tojásokat, a tejet és a darált diót, összekeverjük a liszttel és sütőporral. Ezután csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd megszórjuk fahéjjal, és óvatosan fellazítjuk vele a tojásos masszát.
vel.

A tésztát egy 26 cm-es, kivajazott, kilisztezett pite formába öntjük, majd kirakjuk a tetejét a megtisztított, félbevágott szilvákkal – úgy, hogy a szilvák alja legyen a tésztában. A szilvákat megszórjuk barna cukorral és őrölt fahéjjal.

170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 50 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni, tálalás előtt megszórjuk porcukorral és fahéjjal.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!