Manócska

Manócska
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg GM körettészta (paleoban: paleo tészta)
  • 1 teáskanál só
  • 1 pár virsli (Kométa, Pick)
  • 1 fej hagyma
  • 4 db paradicsom
  • 4 db csemege uborka
  • 4 db alma
  • metélőhagyma
  • zöldpaprika
  • a tartármártáshoz:
  • 3 db tojássárgája
  • 5 evőkanál tökmagolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskankál bors/fehér bors
  • fél citrom leve
  • 1 kávéskanál eritrit
  • 2 dl kókusz tejszín (vagy tejföl –
  • nem paleo)
  • 25 dkg GM körettészta (paleoban: paleo tészta)
  • 1 teáskanál
  • 1 pár virsli (Kométa, Pick)
  • 1 fej hagyma
  • 4 db paradicsom
  • 4 db csemege uborka
  • 4 db alma
  • metélőhagyma
  • zöldpaprika
  • 3 db tojássárgája
  • 5 evőkanál tökmagolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál
  • 1 kávéskankál bors/fehér bors
  • fél db citrom leve
  • 1 kávéskanál eritrit
  • 2 dl kókusz tejszín (vagy tejföl – nem paleo)

Elkészítés:

Akik szeretnének most odafigyelni a vonalaikra, azoknak különösen ajánljuk.

A tartármártáshoz a tojássárgáját a mustárral, az eritrittel alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban 5 evőkanál tökmagolajat adagolunk hozzá (folyamatosan kevergetve egy kézi habverővel). Sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot (nekem frissen őrölt fekete bors volt), belenyomjuk egy fél citrom levét, és jól összekeverjük (a hagyományos majonéztől én egy jóval sötétebb mártást kaptam).

Kókusztejszínnel (tejföllel) kikeverjük, ha szükséges, utána ízesítünk. A tésztát sós vízben al dente (fogkeményre) főzzük, leszűrjük, lehűtjük. Közben a zöldségeket megmossuk, szeleteljük, kockázzuk, a virslit is megfőzzük, lehűtjük, felkarikázzuk, majd az összes hozzávalót a tartármártásba keverjük, és a kivájt alma belsejébe töltjük. Tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Putóczki Gáborné Emese küldte be. Köszönjük!