Mangóval töltött csirkemell, rózsabors-mártással

Mangóval töltött csirkemell, rózsabors-mártással

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 egyforma csirkemellfilé
  • 1 nagy mangó
  • frissen őrölt bors
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 0,5 dl olívaolaj

A mártáshoz:

  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál rózsabors
  • 3 dl 30%-os tejszín

A körethez:

  • 60 dkg egyforma nagyságú apróburgonya
  • 2 dkg vaj

Elkészítés:

A megmosott, leszárított csirkemelleket hegyes éles késsel felszúrjuk. A a mangót vékonyan meghámozzuk, húsát levágjuk a nagy magjáról. Az egyforma apróburgonyát megmossuk, majd sós vízben megfőzzük és leszűrjük.

Az előkészített csirkemelleket 1-1 nagy darabra vágott mangóval megtöltjük, a töltőnyílást hűstűvel vagy erős fogpiszkálóval összetűzzük, sóval, borssal, az aprított kakukkfűvel, rozmaringgal ízesítjük. Forró serpenyőben az olívaolajon, fedővel lefedve, közepes tűzön mindkét oldalukat kb. 15 perc alatt megsütjük.

Ha a hűs elkészült a serpenyőből kivesszük, a visszamaradt zsiradékhoz adjuk a vajat, majd ha felolvadt rámorzsoljuk a rózsaborsot, megpirítjuk, felöntjük a tejszínnel és a felére beforraljuk. Közben sóval ízesítjük.

A körethez a főtt apróburgonyát a forró vajon átforgatjuk, majd tálaláskor tányérra tesszük, körbelocsoljuk rózsabors-mártással, és belefektetjük a félbevágott töltött csirkemellet. Forrón kínáljuk.

(A csirkemell száraz húsrész ne süssük túl, tartsuk be a sütési időt. A rózsabors mártáshoz, hogy megfelelően krémes legyen, csak a 30%-os vagy annál nagyobb zsírtartalmú tejszínt használjunk.)

Neked ajánljuk