Mangós-kókuszos pohárkrém

Mangós-kókuszos pohárkrém
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a mangós réteghez:
  • 300 g érett mangó (1 db nagy)
  • 100 g víz
  • 100 g cukor kicsi citromlé
  • 1 evőkanál pudingpor
  • *
  • a krémes réteghez:
  • 250 g krémes túró
  • 200 g görög joghurt
  • 2-3 evőkanál cukor
  • *
  • a kekszes réteghez:
  • 125 g zabkeksz
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 300 g érett mangó (1 db nagy)
  • 100 g víz
  • 100 g cukor kicsi citromlé
  • 1 evőkanál pudingpor
  • 250 g krémes túró
  • 200 g görög joghurt
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 125 g zabkeksz
  • 4 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:

A mangót meghámozzuk, felszeleteljük és pár percig a vízzel, a cukorral, a citromlével. Majd a mangót botmixerrel pépesítjük. Ezután 1-2 evőkanál vízzel elkevert pudingport keverjünk hozzá, és még egy kicsit főzzük. Kihűlni hagyjuk.

A krémes réteghez összekeverjük a krémes túrót a görög joghurttal és a cukorral. A kekszes réteghez felaprítsuk a zabkekszet (késes aprítóban) és összekeverjük a kókuszreszelékkel. Végül az elkészült elemeket egy magas üvegpohárba rétegezzük.

Megjegyzés:

A receptet GyorsanSüti küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti