Mangós-joghurtos pohárkrém

Mangós-joghurtos pohárkrém
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg étcsokoládé + egy kevés a díszítéshez
  • 1 dl tejszín
  • 2 db friss mangó
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 dl görög joghurt
  • 1 zacskó habfixáló
  • 8 babapiskóta
  • 10 dkg étcsokoládé + egy kevés a díszítéshez
  • 1 dl tejszín
  • 2 db friss mangó
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 dl görög joghurt
  • 1 zacskó habfixáló
  • 8 babapiskóta

Elkészítés:

A csokoládét a tejszínnel együtt vízgőz felett felolvasztjuk, és addig kevergetjük, míg kicsit besűrűsödik. Hagyjuk langyosra kihűlni.
A mangót meghámozzuk, feldaraboljuk és a porcukor felével összeturmixoljuk.

A joghurtot egy lábosban felmelegítjük (figyeljünk, hogy ne forrjon) a porcukor másik felével és a habfixálóval.

A babapiskótát 3-4 darabra törjük, magas poharakba halmozzuk a csokis krémmel. A mangópép kétharmadát rákanalazzuk. Végül ráöntjük a még langyos joghurtos krémet. A tetejére szedjük a maradék mangópürét.

A hűtőben hagyjuk pihenni 1-2 órát, majd tálaláskor ízlés szerint mangóval, csokoládéval vagy kókusz forgáccsal is díszíthetjük.




Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti