Elkészítés:
A mángoldot nagyobb darabokra szeljük (a fehér szárrészt is) és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, késes aprítóban pürésre dolgozzuk. Sűrű szövésű szitába öntjük, hagyjuk, hogy a maradék víz kicsurogjon belőle.
A tojások sárgáját habosra keverjük a puha zsírral, majd beledolgozzuk az aprított mángoldot. Sózzuk, borsozzuk. A fehérjéből kemény habot verünk és a mángoldos részhez forgatjuk, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
A gáztepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tojásos-mángoldos masszát, spatulával elsimítjuk (egyenletesen, négyzet alakúra), majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt készre sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, de a sütőpapír segítségével még melegen feltekerjük.
A töltelékhez a kisebb darabokra vágott csülköt késes aprítóban krémesre dolgozunk, sóval, őrölt borssal, mustárral, reszelt tormával és apróra vágott hagymával ízesítjük. Ezután egyenletesen rákenjünk a mángold tekercsre, ismét feltekerjük és egy-két órára hűtőbe tesszük.
Amikor jó lehűlt, gyönyörűen szelhető. Hidegen és melegen is kiváló.
Megjegyzés:
A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti