Mángold tekercs csülökkel

Mángold tekercs csülökkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a mángold tekercshez:
  • 500 g mángold (fehér szárrésszel együtt)
  • 5 tojás
  • őrölt bors
  • 13 dkg zsír
  • *
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg főtt, füstölt csülök
  • só (ha a csülök elég sós, el is hagyhatjuk)
  • őrölt bors
  • mustár
  • reszelt torma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma (vagy 2-3 szál újhagyma)
  • 500 g mángold (fehér szárrésszel együtt)
  • 5 db tojás
  • őrölt bors
  • 13 dkg zsír
  • 25 dkg főtt, füstölt csülök
  • őrölt bors
  • mustár
  • reszelt torma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma

Elkészítés:

A mángoldot nagyobb darabokra szeljük (a fehér szárrészt is) és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, késes aprítóban pürésre dolgozzuk. Sűrű szövésű szitába öntjük, hagyjuk, hogy a maradék víz kicsurogjon belőle.

A tojások sárgáját habosra keverjük a puha zsírral, majd beledolgozzuk az aprított mángoldot. Sózzuk, borsozzuk. A fehérjéből kemény habot verünk és a mángoldos részhez forgatjuk, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.

A gáztepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tojásos-mángoldos masszát, spatulával elsimítjuk (egyenletesen, négyzet alakúra), majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt készre sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, de a sütőpapír segítségével még melegen feltekerjük.

A töltelékhez a kisebb darabokra vágott csülköt késes aprítóban krémesre dolgozunk, sóval, őrölt borssal, mustárral, reszelt tormával és apróra vágott hagymával ízesítjük. Ezután egyenletesen rákenjünk a mángold tekercsre, ismét feltekerjük és egy-két órára hűtőbe tesszük.

Amikor jó lehűlt, gyönyörűen szelhető. Hidegen és melegen is kiváló.

Megjegyzés:

A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti