Mangóhab

Mangóhab

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb érett mangó
  • 250 ml tejszín
  • 1 citrom leve
  • kevés reszelt héja
  • 3 evőkanál méz vagy ízlés szerint édesítőszer
  • *

a tálaláshoz:

  • 1 nagyobb érett mangó
  • 250 ml tejszín
  • 1 citrom leve
  • kevés reszelt héja
  • 3 evőkanál méz vagy ízlés szerint édesítőszer
  • *
  • citromfű

Elkészítés:

A tejszínt félkemény habbá verjük, négy kiskanálnyit félre teszünk belőle. A mangót vékonyan meghámozzuk, majd húsát felkockázzuk. Pár kockát félre teszünk a díszítéshez és egy botmixerrel pürésítjük.

A mangópürét ízesítjük a citrom levével, reszelt héjával és a mézzel, alaposan kikeverjük. A püré 2/3 részét a felvert tejszínhez keverjük.

Négy desszertes pohár aljába teszünk egy adag tejszínes krémet, erre jön a sima mangópüré, majd megint tejszínes krém és mangópüré. A végén jöhet a desszertek tetejére a tejszínhab, a mangó kocka és a citromfű. Tálalásig behűtjük.

Neked ajánljuk