Mangalica szűzpecsenye laskagombával

Mangalica szűzpecsenye laskagombával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg mangalica szűzpecsenye
  • 5 dkg mangalica zsír
  • 1 szál friss rozmaring
  • bors
  • 25 dkg laskagomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • friss saláta (ízlés szerint)
  • 1 gránátalma
  • 60 dkg mangalica szűzpecsenye
  • 5 dkg mangalica zsír
  • 1 szál friss rozmaring
  • bors
  • 25 dkg laskagomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • friss saláta (ízlés szerint)
  • 1 db gránátalma

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, minden oldalát egyenletesen bekenjük sóval és borssal.

A mangalicazsírt egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a rozmaring szálat és kb. 15 perc alatt lassú lángon, a húst forgatva átsütjük.

A körethez a burgonyát sós vízben feltesszük főzni. A hagymát apróra vágjuk, egy kevés mangalica zsíron megpirítjuk, majd a felszeletelt laskagombával készre pároljuk. A megfőtt burgonyát krumplinyomón áttörjük.

A tálalásnál a húst meglocsoljuk pecsenyelével, a laskagombára pár szem gránátalmát szórunk, és mellé halmozzuk a burgonyát.

(Én szeretek minden étel mellé friss salátát fogyasztani, ebben az esetben bébispenótot tettem a tányérra.)

Megjegyzés:

A receptet Sagiandi küldte be. Köszönjük!