Mangalica húsgolyó marinált zöldségekkel, medvehagymával

Mangalica húsgolyó marinált zöldségekkel, medvehagymával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 2 + 1 evőkanál kókuszzsír
  • bors
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 8 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor medvehagyma

a marinált zöldségekhez:

  • bébirépa
  • kaliforniai paprika
  • koktélparadicsom
  • kesudió
  • bors

valamint:

  • medvehagyma

Elkészítés:

A húsgolyóhoz az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük, és a durvára vágott petrezselyemmel és medvehagymával jól összedolgozzuk, majd körülbelül 1 órán keresztül állni hagyjuk.

Ezt követően dió nagyságú golyókat formázunk belőle, és kókuszzsírral megkent tepsire sorakoztatjuk őket. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

A marinált zöldségek hozzávalóit egy serpenyőbe tesszük és kevés kókuszzsíron megpirítjuk. A medvehagyma leveleket ezután feltekerjük a bébirépákra, hogy a tálalás még látványosabb legyen.

A receptet Sagiandi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk