Mangalica húsgolyó marinált zöldségekkel, medvehagymával

Mangalica húsgolyó marinált zöldségekkel, medvehagymával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 2 + 1 evőkanál kókuszzsír
  • bors
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 8 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor medvehagyma
  • a marinált zöldségekhez:
  • bébirépa
  • kaliforniai paprika
  • koktélparadicsom
  • kesudió
  • bors
  • valamint:
  • medvehagyma
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • bors
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 8 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor medvehagyma
  • bébirépa
  • kaliforniai paprika
  • koktélparadicsom
  • kesudió
  • bors
  • medvehagyma

Elkészítés:

A húsgolyóhoz az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük, és a durvára vágott petrezselyemmel és medvehagymával jól összedolgozzuk, majd körülbelül 1 órán keresztül állni hagyjuk.

Ezt követően dió nagyságú golyókat formázunk belőle, és kókuszzsírral megkent tepsire sorakoztatjuk őket. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

A marinált zöldségek hozzávalóit egy serpenyőbe tesszük és kevés kókuszzsíron megpirítjuk. A medvehagyma leveleket ezután feltekerjük a bébirépákra, hogy a tálalás még látványosabb legyen.

Megjegyzés:

A receptet Sagiandi küldte be. Köszönjük!