Mandulával szórt csíkos kalács

Mandulával szórt csíkos kalács

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  •  egy 10x26 cm-es formához:
  • 3 dl meleg tej
  • 7 g porélesztő
  • 6 dkg cukor
  • 63 dkg liszt
  • 6 dkg meleg vaj
  • 3 g só
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál kakaó
  • *
  • a tetejére
  • 1 tojás
  • 1 marék szeletelt mandula

Elkészítés:

Az élesztőt a meleg tejjel és cukorral összekeverjük, picit állni hagyjuk. A kakaó kivételével összedolgozzuk a többi hozzávalóval, rugalmas tésztát kell kapjunk.

Kétfelé vesszük, az egyik részbe belegyúrjuk a kakaót, mindkét tésztát megkelesztjük.

Ha duplájára kelt, mindkét tésztát 4-4 darabba vágjuk, és egyenként hosszú ovális csíkot nyújtunk belőlük.

A formát sütőpapírral kibéleljük. Egy kakaós csíkra fektetünk egy fehér tésztát, rá egy újabb kakaóst, megint fehéret… így folytatjuk, amíg el nem fogy. Utána élére állítva a kenyérsütő vagy formába tesszük és ismét megkelesztjük. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk a mandulával, és 180 fokos sütőben szép rózsaszínűre sütjük (Kb. 35 perc alul-felül sütésnél).

A receptet Vankó Sándorné Ilona küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk