Mandulás Verdens Beste

Mandulás Verdens Beste

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 22 dkg vaj
  • 22 dkg porcukor
  • 22 dkg liszt
  • 7 ekl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 tojássárgája
  • 1 tojás

A habhoz:

  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor

A szóráshoz:

  • 15 dkg mandulaforgács

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 6 ek cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:

Elkészítés: A tésztához a puha vajat a cukrokkal és a tojásokkal együtt keverjük habosra, majd apránként adagoljuk hozzá a tejet. Jól keverjük ki, és keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet is.

Egy lemeztepsit sütőpapírral béleljünk ki, és a masszát kenjük rá.

A tojásfehérjéket a cukorral verjük kemény habbá, és simítsuk tésztamasszára. Mandulával szórjuk meg, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük meg. Ha a mandula kezd pirulni, akkor fóliával borítsuk be, mert különben megég.

A krémhez a vaníliás pudingporokat a cukrokkal 2 dl tejben keverjük simára, majd keverjük hozzá a többi tejet is és főzzük fel, majd hűtsük ki.

A tejszínt verjük keményre. Majd a kihűlt pudingos krémhez keverjük hozzá.

A kihűlt tésztát hosszában vágjuk. Alulra a mandulás-habos rész kerül, rá a krém, majd mandulás-habos rész kerül felülre is.

Végül enyhén porcukorral szórjuk meg.

Hasonló receptek