Mandulás tortácska

Mandulás tortácska

Hozzávalók:

kb. 8 darabhoz:

  • 2 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • fél rúd vanília kikapart pépje
  • 7 dkg xilit
  • 5 dkg liszt
  • 1 tekáskanál sütőpor
  • 4 dkg hámozott, őrölt mandula
  • 7 dkg margarin + a formához
  • 32 szem mandula

Elkészítés:

Nyírfacukorral egészségesebb desszertet tudsz varázsolni az asztalra! Ilyen szépet és egészségeset még nem látott a szomszéd!

A tojást, a tojásfehérjét, a vaníliát és a xilitet krémesre keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, az őrölt mandulával, és a tojásos krémhez adjuk. Hozzákeverjük az olvasztott margarint, és legalább 1 órát, fóliával letakarva pihentetjük.

A kb. 10 cm átmérőjű tűzálló formákat margarinnal kikenjük, liszttel beszórjuk és hidegre tesszük, amíg a tészta pihen.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

A formákat 2/3 magasságig megtöltjük a tésztával, mindegyik tetejére 4 szem mandulát teszünk. A sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük, kihűtjük, kivesszük a formákból. Szilva- vagy baracklekvárral tálalva még finomabb.

A xilit, más néven nyírfacukor egészséges helyettesítője a hagyományos kristálycukornak. Egyformán kell adagolni, és édesítő erejük is hasonló.

Neked ajánljuk