Mandulás torta

Mandulás torta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

12 szelethez:

az alaphoz:

  • 3 tojás
  • 6 dkg eritriol (cukor)
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 5 dkg mandulaliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • *

a krémhez:

  • 6 zselatinlap
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg tejföl
  • 15 dkg vaníliás joghurt
  • 5 dkg eritriol (cukor)
  • *

a tetejére:

  • 3 tojás
  • 6 dkg eritriol (cukor)
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 5 dkg mandulaliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • *
  • 6 zselatinlap
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg tejföl
  • 15 dkg vaníliás joghurt
  • 5 dkg eritriol (cukor)
  • *
  • 2 lap zselatin
  • 30 dkg áfonya (vagy fagyasztott bogyós gyümölcs)
  • 2 evőkanál eritritol (cukor)

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az alaphoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük az eritritollal, a keményítővel, a mandulaliszttel, a sütőporral, a vaníliaaromával, végül a felvert fehérjével lazítjuk.

Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, belesimítjuk a tésztát, és 15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.

A zselatinlapokat kevés hideg vízben 5 percig áztatjuk. Kicsavarjuk, melegítve felolvasztjuk, és egy tálban összemixeljük a tejszínnel, a tejföllel, a joghurttal, az eritritollal. Ráöntjük a tésztára, és hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Tálalás előtt a tetejére a zselatint beáztatjuk. A gyümölcsök felét az eritritollal elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, összeturmixoljuk, és a tortára öntjük. Megszórjuk a maradék gyümölccsel, és hagyjuk megdermedni.

Hasonló receptek