Mandulás-rumos sütemény

Mandulás-rumos sütemény

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 10 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1/2 csomag rumaroma
  • mandulaaroma
  • 5 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkg tortabevonó
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A darált kekszet, a margarint, a porcukrot, a tejet és a vaníliás cukrot egy tálban összedolgozom, majd kétfelé választom és az egyik feléhez hozzákeverem a kókuszreszeléket, a kakaóport és a rumaromát. Egy tepsibe rakom, a tetejét megkenem lekvárral.

Ezután a másik masszához hozzáadom a mandulaaromát, eldolgozom. Ezt ráterítem az alsó rétegre.

Végül a tortabevonót gőz fölött felolvasztom, étolajjal lazítom, és a süteményt bevonom vele. Egy éjszakát pihentetem hűvös helyen. Kis szeletekre vágva tálalom.

Neked ajánljuk