Mandulás rozmaringos bundában sült csirkemell filé

Mandulás rozmaringos bundában sült csirkemell filé
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 szelet csirkemellfilé
  • 12 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg darált mandula
  • kb. 3 dkg durvára vágott mandula
  • 4-6 levél friss rozmaring
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 8 szelet csirkemellfilé
  • 12 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg darált mandula
  • 3 dkg durvára vágott mandula
  • 4-6 levél friss rozmaring
  • olaj

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket sózzuk, és félretesszük.

Előkészülünk a panírozáshoz. Egy tányérba öntjük a lisztet, egy másikba a tojásokat, amit pici sóval felverünk. A harmadikba kerül a darált és a durvára vágott mandula és az apróra vágott friss rozmaring.

Egy serpenyőben olajat melegítünk. A hús szeleteket lisztbe, majd tojásba, végül a mandulás keverékbe forgatjuk. Mindkét oldalán arany színűre sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja róla. Salátával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!