Mandulás pulykamellfilé szőlős narancsmártással

Mandulás pulykamellfilé szőlős narancsmártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

8 személynek:

  • 8 szelet pulykamellfilé
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg gyalult mandula
  • 2 evőkanál vaj

A narancsmártáshoz:

  • 3,75 dl narancslé
  • 40 dkg szőlő

Elkészítés:

A filék mindkét oldalát enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk, mandulás tojással bundázzuk. Megsütjük.

A narancslét főzőedénybe öntjük és felforraljuk. Erős lángon sűrűre beforraljuk, röviden felhevítjük benne a felezett, magozott szőlőszemeket.

A megmaradt vajat megolvasztjuk, meglocsoljuk vele a halmocskákat, majd tálaljuk.

Neked ajánljuk