Mandulás-pisztáciás brownie

Mandulás-pisztáciás brownie

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg pisztácia
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1/2 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A vajat és a feldarabolt csokoládét vízgőz felett felolvasztom.

A lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és csipet sóval elkeverem. A felvert tojásokhoz adom a vajas csokoládét és habverővel kikeverem, majd beledolgozom a durvára vágott mandulát és pisztáciát, végül a lisztes-cukros keveréket, utána alaposan elkeverem. A masszát a kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm és a sütőben 180 fokon. 20 percig sütöm.

A mázhoz a csokoládét a tejszínnel felolvasztom, majd a brownie tetejére öntöm. Pisztáciával díszítem.

Neked ajánljuk