Mandulás-narancsos pulykamelltekercs párolt zöldségekkel

Mandulás-narancsos pulykamelltekercs párolt zöldségekkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 2 ek. fűszersó
  • 10 dkg darált mandula
  • 2 narancs leve
  • 10 dkg mazsola
  • 2 evőkanál méz
  • 40 dkg zöldbab
  • 1 kápia paprika
  • 20 dkg sárgarépa
  • 4 szál zöldhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 2 evőkanál fűszersó
  • 10 dkg darált mandula
  • 2 narancs leve
  • 10 dkg mazsola
  • 2 evőkanál méz
  • 40 dkg zöldbab
  • 1 kápia paprika
  • 20 dkg sárgarépa
  • 4 szál zöldhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A pulykamellet vékony, nagy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, majd fűszersóval és borssal meghintjük. A darált mandulát elkeverjük a narancs levével, a mazsolával, és a húst beterítjük vele. Ezután az egészet feltekerjük, és tűzálló tálba helyezzük.

A másik narancs levét elkeverjük a mézzel, és meglocsoljuk vele a feltekert húst. A tálat letakarjuk és az előmelegített sütőbe téve 20 percig sütjük a húst. A fóliát levesszük, és további 10 percet sütjük, míg a hús aranybarna lesz.

A körethez a zöldbab végeit lecsipkedjük, és a babot falatnyi darabokra vágjuk. A kápia paprikát felkockázzuk, a répát és a hagymát pedig felaprítjuk. Forró serpenyőben, olajon átforgatjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. A húst felszeleteljük, és a zöldségekkel körítjük.

Megjegyzés:

Recept – fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti