Mandulás morzsaszelet

Mandulás morzsaszelet
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 40 dkg őszibarack
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 40 dkg őszibarack
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, összekeverjük. (Gyorsan dolgozzuk, hogy a vaj a kezünk melegétől ne olvadjon meg, mert ez esetben nem lesz kellően omlós a megsült tészta.) Cipóvá gyúrjuk, és 30 perce a fagyasztóba tesszük.

Közben a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és a szeletelt mandulát a tepsibe szórjuk, és szárazon, a sütőben aranybarnára pirítjuk. Kivesszük, hűlni hagyjuk, a sütőt nem kapcsoljuk ki.

A barackokat leforrázzuk, meghámozzuk, kettévágjuk, húsát cikkekre vágjuk. A tészta felét kis lyukú sajtreszelővel a tepsibe reszeljük, eligazítjuk.

A tésztára rátesszük a barackcikkeket, megszórjuk a pirított mandulával, a fahéjjal, és ráreszeljük a maradék vajas tésztát. A sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd nagyobb darabokra vágva tálaljuk. Nyomjunk egy adag tejszínt a tetejére!

Tipp: Ezt a tésztát készíthetjük szilvával, almával, sárgabarackkal is.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti