Mandulás-mézes szelet

Mandulás-mézes szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

16-20 szelethez:

a tésztához:

  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg barnacukor
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 20 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 5 dkg finomra darált mandula
  • 1 dl tejszín
  • csipetnyi só
  • 10 dkg áztatott mazsola

A tetejére:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 8 dkg méz
  • 2 evőkanál tejszín
  • csipetnyi fahéj
  • 20 dkg zúzott mandula

Elkészítés:

Ettől a máztól a sima, egyszerű piskóta is önálló életre kel.

A tésztához habosra keverjük a vajat cukorral, majd belekeverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a tejszínt, sót, darált mandulát, mézet és a mazsolát. Az anyagokat kíméletesen összekeverjük.

Egy 20x30 cm-es tepsit kivajazunk, liszttel kiszórunk, majd beletesszük a tésztát. Elsimítjuk, és a tepsit 200 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.

Ameddig tésztánk sül, elkészítjük a mázat. Ehhez megolvasztjuk a vajat, rátesszük a cukrot, a tejszínt, és a mézet. Összeforraljuk, majd beleszórjuk a mandulát és a fahéjat.

A tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük a mázzal, és visszatesszük sülni még 20 percre. Amikor megsült, kivesszük, és még langyosan felszeleteljük, mert a teteje ropogós lesz.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk