Mandulás meggytorta (sütés nélküli)

Mandulás meggytorta (sütés nélküli)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 23 cm-es tortaformához:
  • 20 db babapiskóta
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • *
  • a meggyes-habos krémhez
  • kb. 50 dkg meggy (kimagozva)
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl Hulala (vagy habtejszín + habfix)
  • 5 dkg pörkölt szeletelt mandula
  • 20 db babapiskóta
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • a meggyes-habos krémhez
  • 50 dkg meggy (kimagozva)
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl Hulala (vagy habtejszín + habfix)
  • 5 dkg pörkölt szeletelt mandula

Elkészítés:

A babapiskótát a csokoládéval és a szeletelt mandulával összedaráljuk. (Én több részletben egy késes aprítóval daráltam össze.) A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a babapiskótás morzsához és összekeverjük. A tortaformát i sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a peremét is befedje, ezután beleöntjük a vajas morzsát, majd egyenletesen ellapogatjuk a formában. Ezután a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön és megdermedjen.

A kimagozott meggyet megszórjuk kb. két evőkanál cukorral, majd állni hagyjuk. Ezután egy szűrőbe tesszük, és alaposan lecsepegtetjük mielőtt a krémbe kevernénk. (Akár előző nap is lecukrozhatjuk.)

A szeletelt mandulát állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt megpörköljük, majd egy tányérra öntjük, és teljesen kihűtjük.

A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük. A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáöntjük a maradék tejet, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután a tűzről levesszük, majd kevergetve kihűtjük.

A mascarponekrémhez apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot és simára keverjük. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd keverőkanállal két-három részletben, hogy a hab ne törjön, összekeverjük a mascarponekrémmel. Ezután a krémet elfelezzük, majd az egyik felébe óvatosan belekeverjük az alaposan lecsepegtetett meggyet.


A tortaformát a hűtőből kivesszük, egyenletesen belekanalazzuk a meggyes krémet, majd szintén egyenletesen rákanalazzuk a maradék krémet. Ezután megszórjuk az előzőleg megpörkölt, és teljesen kihűtött szeletelt mandulával, ízlés szerint meggyszemekkel díszítjük, majd a hűtőbe tesszük pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek. Tálalás előtt a tortát kivesszük a hűtőből, átemeljük egy tortatálra, ízlés szerint felszeleteljük, úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti