Mandulás habcsók friss eperrel

Mandulás habcsók friss eperrel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 3 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 9 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál darált mandulaliszt
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 30 dkg eper
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet
  • 9 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál darált mandulaliszt
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 30 dkg eper

Elkészítés:

A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor felhabosodik apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a keményítőt és a citrom levét is és elkeverjük. Végezetül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a mandulalisztet.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A habból egy kanállal sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat teszünk, majd betoljuk az előmelegített sütőbe, amit 140 fokra visszaveszünk. 40 percig sütjük, vagyis inkább szárítjuk a habcsókokat. A sütőben hagyjuk kihűlni.

Friss szeletelt eperrel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszö9njük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti