Mandulás fügetortácskák

Mandulás fügetortácskák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 darabhoz:
  • a tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 7,5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • a töltelékhez:
  • 1 evőkanál cukor + a szóráshoz
  • 2 db tojássárgája
  • 4 dkg darált mandula
  • 4 db füge
  • 15 dkg liszt
  • 7,5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cukor + a szóráshoz
  • 2 db tojássárgája
  • 4 dkg darált mandula
  • 4 db füge

Elkészítés:

A tésztához a lisztet összegyúrjuk a vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojással és egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, és becsomagolva a hűtőbe tesszük fél órára pihentetni.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát, a hűtőből kivéve, kisméretű piteformákba (8 db) nyomkodjuk úgy, hogy magas pereme is legyen. A sütőben 6-7 perc alatt elősütjük.

Közben a cukrot, a tojássárgájával és darált mandulával összekeverjük. Belekanalazzuk a formákba, a tetejére egy vágott felével felfelé néző fél fügét helyezünk, kevés cukorral megszórjuk, majd visszatesszük a sütőbe, további 12 percre.

Tipp: Locsoljuk meg olvasztott fehér csokoládéval!

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti