Mandulás-diós linzerkoszorú

Mandulás-diós linzerkoszorú
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az omlós tésztához:
  • 1 narancs reszelt héja
  • 400 g finomliszt
  • 6 gramm sütőpor
  • só egy késhegynyi
  • 200 g lágy vaj/margarin
  • 100 g porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • a tészta lekenéséhez:
  • 1 db tojásfehérje
  • 5 dkg vágott mandulapehely
  • 2 teáskanál kristálycukor
  • 5 dkg cukrozott darált dió
  • a díszítéshez:
  • vaníliás porcukor ízlés szerint
  • a töltelékhez:
  • 30 dkg körüli baracklekvár
  • 1 narancs reszelt héja
  • 400 g finomliszt
  • 6 gramm sütőpor
  • 200 g lágy vaj/margarin
  • 100 g porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 db tojásfehérje
  • 5 dkg vágott mandulapehely
  • 2 teáskanál kristálycukor
  • 5 dkg cukrozott darált dió
  • vaníliás porcukor
  • 30 dkg körüli baracklekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 1 órát hideg helyen pihentetjük.

Ezután a tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk. 4 cm-es cakkos formával kiszúrjuk, minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki.

A tojásfehérjével bekenjük, cukrozott dióval, mandulával megszórjuk. A mandulásra egy kis kristálycukrot szórunk mindegyik tetejére.

A leeső részeket újból összegyúrjuk, abból készültek az apró karikák. 3 nagy tepsit előkészítünk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, 180 fokon világosra, kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük, porcukorral megszórjuk. Sokáig eláll.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!