Mandulás blondie

Mandulás blondie

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg mandula
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 kanál tej
  • 20 dkg fehér csoki

A csokoládémázhoz:

  • 1 kanál vaj
  • 2-3 kanál kakaópor
  • ízlés szerinti cukor
  • víz

Elkészítés:

A fehér csokit megolvasztjuk.

A cukrot, az olvasztott vajjal, a mogyoróvajjal, a vaníliával, az olvadt fehér csokoládéval és a tojással habosra keverem. Majd sorban hozzáadom a többi alapanyagot a mandulával zárva.

Egy kikent tepsibe töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ez kb. 20-30 perc. Hagyjuk pár percet hűlni.

A csokimázhoz egy kis edényben megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a kakaót és az ízlés szerinti cukrot. A kissé kihűlt sütit meglocsoljuk vele.

Neked ajánljuk