Mandulamag

Mandulamag
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g gluténmentes süti liszt
  • 100 g rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 200 g margarin
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • fél kávéskanál só
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 160 g darált dió
  • 1 tojás
  • 150 g por xilit
  • a töltelékhez:
  • 205 ml tej
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 100 g margarin
  • 80 g por xilit
  • fél üvegcse mandula aroma
  • 200 g gluténmentes süti liszt
  • 100 g rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 200 g margarin
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • fél kávéskanál
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 160 g darált dió
  • 1 tojás
  • 150 g por xilit
  • 205 ml tej
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 100 g margarin
  • 80 g por xilit
  • fél üvegcse mandula aroma

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit elkeverjük, majd összedolgozzuk. Mandulaformában 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet: A tejben csomómentesre keverjük a lisztet, majd melegíteni kezdjük, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Ezután hűlni hagyjuk. Ha kihűlt a lisztes krém, hozzáadjuk a margarint, az édesítőt és a mandula aromát és alaposan elkeverjük. Az így kapott krémmel megtöltjük a mansüteményeket és „összeragasztjuk”.
(Ha nincs mandulaformánk, lapos tésztakarikákat formázunk a tésztából és úgy sütjük meg, majd a krémmel összeragasztjuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti