Elkészítés:
A tészta hozzávalóit elkeverjük, majd összedolgozzuk. Mandulaformában 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet: A tejben csomómentesre keverjük a lisztet, majd melegíteni kezdjük, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Ezután hűlni hagyjuk. Ha kihűlt a lisztes krém, hozzáadjuk a margarint, az édesítőt és a mandula aromát és alaposan elkeverjük. Az így kapott krémmel megtöltjük a mansüteményeket és „összeragasztjuk”.
(Ha nincs mandulaformánk, lapos tésztakarikákat formázunk a tésztából és úgy sütjük meg, majd a krémmel összeragasztjuk.
Megjegyzés:
A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
diétás
,
ünnepi
,
ünnep
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
pofonegyszerű
,
60 perc
,
desszert
,
sütemény