Mandulakrémes márványos süti

Mandulakrémes márványos süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 300 g vaj vagy margarin
  • 250 g cukor
  • 450 g átszitált liszt
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl + 3 evőkanál tej
  • 2,5 dkg kakaópor
  • a krémhez:
  • 400 ml tej
  • 1 csomag tejszín/vanília ízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 üveg színtelen mandula aroma
  • 2 evőkanál Ameretto likőr /elhagyható
  • 250 g vaj
  • a tetejére:
  • 150 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 doboz felezett őszibarackbefőtt
  • 300 g vaj vagy margarin
  • 250 g cukor
  • 450 g átszitált liszt
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl + 3 evőkanál tej
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 400 ml tej
  • 1 csomag tejszín/vanília ízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 üveg színtelen mandula aroma
  • 2 evőkanál Ameretto likőr /elhagyható
  • 250 g vaj
  • 150 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 doboz felezett őszibarackbefőtt

Elkészítés:

A barackbefőttet lecsöpögtetjük.

A krémhez először a pudingot készítjük el. A tejet a pudingporral, cukorral és a likőrrel sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni. A tésztához a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

Az átszitált sütőporral elegyített lisztet az 1 dl tejjel felváltva a tojásos masszához adagoljuk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a 3 evőkanál tejet (én a kakaóport feloldottam a tejjel és úgy adtam hozzá).

Egy 20×30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk. A világos masszát a tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Elosztjuk rajta a kakaós részt, és egy spatulával óvatosan elsimítjuk. A lecsöpögtetett barackokat a tésztára fektetjük. (Nem kell belenyomni!)

175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük (tűpróba!) Ha megsült picit hagyjuk hűlni, utána kiborítjuk a tepsiből, visszafordítjuk és sütőrácson teljesen kihűtjük.

A krémhez a vajat kihabosítjuk és összekeverjük a kihűlt pudinggal. Ízlés szerint a mandula aromával Ízesítsük. A krémet a sütemény tetejére kenjük és fél órára a hűtőbe tesszük.

A csokit az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, és a krém tetején egyenletesen elsimítjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük, majd tetszőlegesen felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hédi küldte be. Köszönjük!