Mandulakrémes diós csiga

Mandulakrémes diós csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 600 g liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 50 g friss élesztő
  • 200 ml tej
  • 120 g sütőmargarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • csipetnyi só
  • a töltéshez:
  • 2 evőkanál mandulakrém
  • fél bögre darált dió
  • 1 evőkanál porcukor
  • 600 g liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 50 g friss élesztő
  • 200 ml tej
  • 120 g sütőmargarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • csipetnyi
  • 2 evőkanál mandulakrém
  • fél bögre darált dió
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és szárazon összekeverjük.

A liszthez hozzáadjuk a tojássárgáját és a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a vajat, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, Jó alaposan összegyúrjuk a tésztát.

A meggyúrt tésztát lehetőleg egy meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva fél órát kelni hagyjuk.

A darált diót összekeverjük a porcukorral.

Ha a tészta megkelt, kb. félujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a mandulakrémmel és megszórjuk porcukros dióval. Ezután feltekerjük, és kb. 2-3 cm-es korongokat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk kb. 2-3 cm-re egymástól.

180 fokra előmelegített tepsiben készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti