Mandula

Mandula

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 20 dkg dejó
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál főzött kávé

a krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • mandula aroma
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a dejót, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a kakaóport és a kávét. Ezeket jól összedolgozzuk. (A tészta a linzer tésztánál szárazabb lesz.)

A tésztát mandula formákba nyomkodjuk, a töltött formákat az aljukkal lefelé fordítva tepsire helyezzük és előmelegített sütőben, alacsony hőfokon megsütjük.

Amikor a tészta megsült, hideg tányérra helyezzük őket és hagyjuk kihűlni. A krémhez a margarint a porcukorral és ízlés szerinti mandula aromával habosra keverünk.

A krémből egy kávés kanálnyi mennyiséget egy mandula formára kenünk, majd azt összeragasztjuk egy másikkal.

Az összeragasztott süteményt érdemes pihenni hagyni, hogy a tészta megpuhuljon.

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk