Mandula (vagy barackmag)

Mandula (vagy barackmag)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 36 dkg liszt
  • 25 dkg lágy margarin, akár kicsit olvasztott
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dkg dió
  • mandula vagy dióformák
  • a krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg Rama
  • pár csepp mandula aroma
  • 36 dkg liszt
  • 25 dkg lágy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dkg dió
  • mandula vagy dióformák
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg Rama
  • pár csepp mandula aroma

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy viszonylag kemény, kissé morzsalékos tésztát kapunk.

A formát kivajazzuk (később nem kell, csak az elején). Vékonyan beletömködjük a tésztát, a pereméről eltávolítjuk a fölösleget.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük (nem kell neki sok idő), majd kicsit állni hagyjuk és kiemeljük a formából.

A krémhez a tejben felfőzzük a vanília pudingot, hűlni hagyjuk. Közben a 20 dkg Ramamargarint kikeverjük a 15 dkg porcukorral.
Ha kihűlt a puding, ö
sszekeverjük, belekeverjük a mandula aromát is, megtöltjük vele a formákat, majd kettőt összeragasztunk.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!