Mandula sütemény szelet

Mandula sütemény szelet
Elkészítési idő
3,0 8 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 350 g liszt
  • 250 g vaj/margarin
  • 150 g darált dió
  • 150 g porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • a krémhez:
  • 700 ml tej
  • 3 csomag vanília ízű pudingpor
  • 200 g porcukor
  • 200 g vaj/ margarin
  • mandula aroma /zöld/ ízlés szerint, de a biztonság kedvéért legyen 2 üveg mellettünk a tetejére:
  • porcukor
  • 350 g liszt
  • 250 g vaj/margarin
  • 150 g darált dió
  • 150 g porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 700 ml tej
  • 3 csomag vanília ízű pudingpor
  • 200 g porcukor
  • 200 g vaj/ margarin
  • porcukor

Elkészítés:

A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, a tűzről levéve folpackkal letakarjuk és kihűlni hagyjuk.

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, 3 egyforma részre osztjuk. Az első rész tésztát sütőpapíron kb. 22×32 cm-es lappá nyújtjuk (a másik kettőt felhasználásig hűtőbe tesszük). Nyújtás közben lisztezzük, hogy ne ragadjon a nyújtófához, de mindig kevés liszttel.

A kinyújtott tésztalapot sütőpapírral együtt a tepsi hátoldalára csúsztatjuk és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. (Ne süssük túl!) Ugyanígy járunk el a másik két tésztával is.

A vajat vagy margarint a porcukorral jól kikavarjuk, majd a kihűlt pudinggal krémesre keverjük. Hozzáadjuk az ízlés szerinti mandula aromát is, majd megtöltjük vele a kihűlt lapokat. Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük.

Másnapra megpuhul, ekkor porcukorral megszórjuk és tálaljuk.

TIPP: 2 lappal is el lehet készíteni, akkor viszont a sütési idő nőni fog.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hédi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti