Elkészítés:
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, a tűzről levéve folpackkal letakarjuk és kihűlni hagyjuk.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, 3 egyforma részre osztjuk. Az első rész tésztát sütőpapíron kb. 22×32 cm-es lappá nyújtjuk (a másik kettőt felhasználásig hűtőbe tesszük). Nyújtás közben lisztezzük, hogy ne ragadjon a nyújtófához, de mindig kevés liszttel.
A kinyújtott tésztalapot sütőpapírral együtt a tepsi hátoldalára csúsztatjuk és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. (Ne süssük túl!) Ugyanígy járunk el a másik két tésztával is.
A vajat vagy margarint a porcukorral jól kikavarjuk, majd a kihűlt pudinggal krémesre keverjük. Hozzáadjuk az ízlés szerinti mandula aromát is, majd megtöltjük vele a kihűlt lapokat. Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük.
Másnapra megpuhul, ekkor porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
TIPP: 2 lappal is el lehet készíteni, akkor viszont a sütési idő nőni fog.
Megjegyzés:
A receptet Gál Hédi küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
ünnepi
,
ünnep
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
60 perc
,
desszert
,
csokis
,
sütemény